Доступність посилання

ТОП новини

МЗС сподівається, що різна кваліфікація лікарів із комісії для Тимошенко не піде на шкоду


Міністерство закордонних справ України висловило в четвер сподівання, що різниця у кваліфікаційному рівні членів комісії від трьох країн, які здійснювали медичне обстеження колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, не створить перешкод у визначенні діагнозу та оптимального лікування для неї.

У повідомленні МЗС наголошено, що Німеччина поставилася до обстеження «з особливою відповідальністю» і відрядила до складу спільної комісії «відомих профільних фахівців із репутацією, яка не викликає сумнівів, та професорськими ступенями».

Такого ж рівня фахівців ввело до складу комісії і Міністерства охорони здоров’я України. Зате канадська частина комісії формувалася за ініціативою української громади в цій країні і в результаті була організована з двох сімейних лікарів та одного гінеколога, звернули увагу в МЗС.

Саму ж роботу спільної комісії міністерство назвало «прецедентом у новітній світовій історії», бо Україна, за словами повідомлення, забезпечила «засудженій до тюремного ув’язнення громадянці можливість консультації з іноземними фахівцями, що є недоступним для інших засуджених українців».

Раніше в четвер Міністерство охорони здоров’я повідомило, що спільна медична комісія за участю іноземних лікарів завершила свою роботу і зробила остаточні висновки щодо обстеження стану здоров’я ув’язненої Юлії Тимошенко, які «відповідають попереднім висновкам українських спеціалістів».
XS
SM
MD
LG