Доступність посилання

ТОП новини

Медкомісія для обстеження Тимошенко завершила роботу – МОЗ


Спільна медична комісія за участю іноземних лікарів, створена за наказом Державної пенітенціарної служби, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства закордонних справ, у четвер завершила свою роботу і зробила остаточні висновки щодо обстеження стану здоров’я ув’язненої Юлії Тимошенко, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

У повідомленні також наголошено, що інформація про те, що колишня Прем’єр-міністр не була ознайомлена з результатами обстеження, не відповідає дійсності. Зокрема, з висновками обстеження німецьких лікарів, які оглядали Тимошенко в вівторок, вона була ознайомлена в середу вдень у присутності всіх членів незалежної медичної комісії. Висновки та рекомендації канадських медиків, які провели свій первинний огляд у середу, також були доведені до відома пацієнтки, мовиться в повідомленні.

МОЗ також повідомляє, що фахівці комісії встановили остаточний діагноз Тимошенко, а рекомендації щодо терапевтичного лікування і реабілітації ув’язненої передали до Державної пенітенціарної служби.

При цьому основні напрямки діагностики та реабілітації, викладені у висновках спільної медичної комісії, відповідають попереднім висновкам українських спеціалістів, повідомило міністерство.

Також наголошено, що поширене в засобах інформації повідомлення, начебто лікарі радять Тимошенко хірургічне втручання, не відповідає дійсності. Зокрема, за словами іноземних та українських лікарів, необхідності у госпіталізації та оперуванні Юлії Тимошенко немає, заявило Міністерство охорони здоров’я.

Раніше в четвер захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко у відповідь на запитання Радіо Свобода, чи бачила Тимошенко висновки німецьких лікарів, які першими завершили своє обстеження, заявив, що вона тримала у руках запечатаний конверт із цією інформацією «лише кілька хвилин», але потім, за його словами, конверт «вирвали з рук» члени медкомісії з українського боку.

За словами Власенка, іноземні лікарі констатували стан здоров’я Тимошенко як тяжкий і наголосили, що вона потребує спеціалізованого лікування за межами колонії. Щодо оперативного втручання, то, як сказав Власенко, Тимошенко чула від іноземних лікарів, що оперативне втручання у її ситуації не виключається.
XS
SM
MD
LG