Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко дала згоду ознайомити з висновками німецьких лікарів усіх членів комісії


Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, яка перебуває у слідчому ізоляторі Качанівської виправної колонії в Харкові, дала в середу згоду, щоб із уже складеними висновками німецьких лікарів ознайомилися й інші члени міжнародної комісії, яка обстежує стан її здоров’я, повідомила в Харкові голова комісії, заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко.

За її словами, Тимошенко, зокрема, погодилася й на те, щоб із результатами ознайомили і українських членів комісії, які не беруть участі в обстеженні.

Як сказала Моісеєнко, затримка з обстеженням Тимошенко канадськими лікарями цього дня була пов’язана саме з тим, що колишня прем’єр вирішувала, чи давати таку згоду.

Саму Тимошенко теж ознайомили з висновками німецьких лікарів, які провели своє обстеження в вівторок, додала вона.

Також голова комісії заявила, що, поки обстеження триває, до Тимошенко не допускатимуть третіх осіб.

А начальник управління охорони здоров’я Державної пенітенціарної служби Євген Поляков уточнив, що обмеження на зустрічі Юлії Тимошенко з її захисником Сергієм Власенком і дочкою Євгенією Тимошенко спричинені «міркуваннями безпеки».

Раніше в середу захисник і дочка Тимошенко скаржилися, що їх уже другий день не допускають до колишнього прем’єра.

У вівторок обстеження Тимошенко провели німецькі лікарі зі складу міжнародної комісії, до якої також входять канадські й українські лікарі.

Перед обстеженням колишня прем’єр відмовилася, щоб її оглядали українські лікарі зі складу комісії, але врешті погодилася на участь двох із них – фахівця-терапевта і представника медичної служби колонії, присутності якого вимагає законодавство.

Усього у складі комісії числиться двоє представників Канади, троє Німеччини і шість українських фахівців.
XS
SM
MD
LG