Доступність посилання

ТОП новини

За Табачника знову взялися (ФОТО)


«Студентська Свобода» провела марш за якісну освіту, Київ, 20 лютого 2012 року
«Студентська Свобода» провела марш за якісну освіту, Київ, 20 лютого 2012 року
Київ – У Верховній Раді України зареєстрований проект постанови з рекомендацією Президенту звільнити міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника – «за системну антиукраїнську діяльність». У цей же час активісти «Студентської Свободи» провели протестний марш за якісну освіту, також вимагаючи відставки мінстра.

Авторами проекту є депутати від опозиційних фракцій БЮТ та НУНС, повідомив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.

Крім того, за його словами, опозиціонери вимагатимуть від уряду відкликати запропонований Табачником проект закону про освіту, оскільки «він спрямований лише на те, щоб міністерство могло керувати вишами і брати хабарі за певні рішення».

За словами Томенка, депутати пропонуватимуть уряду внести альтернативний законопроект про освіту, розроблений не чиновниками міністерства, а фахівцями освітньої галузі.

У Києві відбувся марш за якісну освіту

У Києві близько 150 членів громадської організації «Студентська Свобода» на знак протесту проти реформ у освітній галузі провели марш за якісну освіту. Приводом для проведення акції став законопроект «Про вищу освіту», що має розглядатися парламентом цього тижня. Протестувальники вимагають відставки міністра Дмитра Табачника.


Учасники акції пройшли пішою ходою від майдану Незалежності до Кабміну, а потім і до будівлі Комітетів Верховної Ради, таким чином висловлюючи обурення сучасним станом української освітньої галузі.

Учасники ходи тримали плакати з написами «Табачника на нари – тоді підем на пари!», «Менше економії – більше автономії!», «Виходь, бунтуй, Україну рятуй!», «Знання – не товар, універ – не базар!»

Біля Комітетів Верховної Ради студенти повісили символічні опудала Віктора Януковича, Дмитра Табачника та Максима Луцького.

Вимоги опозиції – черговий PR Єфремов

Лiдер фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов розцiнює вимогу опозицiї про вiдставку Дмитра Табачника як черговий PR. Про це він заявив на брифінгу в Києві.

За його словами, Дмитро Табачник має iнiцiативи, якi можна критикувати, проте керiвники як середньої, так i вищої шкiл здебiльшого дають позитивнi оцiнки роботi профільного міністерства.

Голова парламентського комітету з питань освіти і науки, депутат-регіонал Максим Луцький, якому теж дісталось від протестувальників, під час попередніх акцій проти освітніх реформ наголошував, що варто «припинити політизувати реформу вищої освіти».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG