Доступність посилання

ТОП новини

Євгенія Тимошенко: Євро-2012 принесе Януковичу проблеми (європейська преса)


У червні можуть бути прояви невдоволення українців антидемократичним курсом влади Януковича, зазначає донька ув’язненого прем’єра
У червні можуть бути прояви невдоволення українців антидемократичним курсом влади Януковича, зазначає донька ув’язненого прем’єра
Прага – Під час Євро-2012 «може відбутися чимало протестів, і весь процес може бути зіпсутий проявами непокори українців», зазначає дочка Юлії Тимошенко, Євгенія, на сторінках європейських газет.
Західні експерти прогнозують, що після «передвиборного візиту» голови нижньої палати російської Держдуми Сергія Наришкіна до Києва у російсько-українських стосунках буде мирна пауза, а ціна на російський газ і стратегічні наміри Кремля щодо України у своїй основі залишатимуться, як мінімум, до осені незмінними.
Віталій Кличко заявляє, «що краще вмерти, аніж поступитися такому, як Чісора».


Лондонська Independent оприлюднила деякі деталі розмови її кореспондента з дочкою Юлії Тимошенко, Євгенією, яка висловила сподівання на зустріч з міністром закордонних справ Великої Британії Вільямом Гейґом з метою обговорити ситуацію зі здоров’ям її мами. Євгенія Тимошенко також пророчить проблеми для української влади Президента Януковича на Євро-2012, бо, за словами Євгенії, у червні можуть бути прояви невдоволення українців саме антидемократичним курсом влади Віктора Януковича. «На турнірі може відбутися багато протестів. Весь турнір Євро-2012 може бути зіпсутий саме завдяки протестам українців, хоча й спорт і політика нібито й не сумісні, але я не бачу іншого виходу, у зв’язку зі ставленням влади до своїх політичних опонентів». Газета також повідомила про припинення шлюбу Євгенії з її британським судженим, рок-музикантом Шоном Карром, у чому чимала роль обставин, пов’язаних із переслідуванням владою в Києві її мами, Юлії Тимошенко. Євгенія Тимошенко також інформувала газету з Лондона, що стан здоров’я її мами погіршується і не виключена необхідність хірургічної операції.

Агентство Reuters цитує низку експертів, котрі вважають, що останні пропозиції Росії Києву щодо символічного зниження ціни на російський газ на 10 відсотків супроводжуються умовами, котрі передбачають незмінні об’єми (згідно з угодою від січня 2009 року) закупівлі російського блакитного палива. Також повідомляється, що інших поступок «Газпром» Києву не обіцяє, допоки йому не дозволять придбати контрольний пакет акцій української газотранспортної системи. Незважаючи на те, що спікер Державної думи Росії Сергій Наришкін, котрий, як посланець Володимира Путіна, привіз до Києва новий проект газових домовленостей, все ж не повідомив про це жодних конкретних деталей.

Московська «Независимая газета» також інформує, що візит Сергія Наришкіна до Києва мав скоріше косметичний, передвиборний характер і нічого з геополітичних претензій Кремля щодо України не змінює. Всі експерти очікують, що якась нова конкретика у стосунках та у цінах на російський газ для України може з’явитися лише восени, вже після виборів президента Росії, яким, на думку абсолютної більшості експертів, знову буде Володимир Путін.

Віталій Кличко розповів німецькій Die Welt, як він змушений був битися, фактично, однією правою рукою, минулої суботи у Мюнхені проти претендента на звання чемпіона світу у надважкій вазі за найпрестижнішою версією WBC, із британцем Дереком Чісорою. Вже на початку (2-3 раунди) Віталій відчув, що ліва рука не слухає його. Тому боксував надалі лише правою і чисто виграв цей бій за очками. Кличко каже, що у бою було два варіанти, або ж припинити бій і програти, або ж: зібрати всю волю у кулак і у будь-якому випадку довести бій до фіналу:
«... особливо, проти такої огидної людини як Чісора, я б ніколи не припинив бій. Я просто не міг інакше. Краще померти, аніж що-небудь йому подарувати». Віталій Кличко також повідомив, що світові федерації боксу, включно зі WBC, тепер інтенсивно обговорюють заходи покарання щодо «дурної поведінки» Чісори напередодні і після бою у Мюнхені. «Але покарання, яке йому належиться ще отримати, повинно бути для нього більш відчутним», аніж попередній штраф у 50 тисяч доларів, зауважив Віталій Кличко.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG