Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко: влада не готова підвищити тарифи на газ для населення


Нi уряд України, нi Президент Вiктор Янукович не готовi пiдвищити тарифи на газ для населення, як того вимагає Міжнародний валютний фонд для надання чергового траншу позики, заявляє вiце-прем’єр – мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко.

«Позицiя МВФ залишається твердою. Нi уряд, нi Президент не готовi до пiдвищення тарифiв, i це є основною проблемою для переговорiв з МВФ», – сказав вiн на брифiнгу в Києві, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Тiгiпко зазначив, що уряд шукає компенсатори й альтернативнi пропозицiї для того, щоб не пiдвищувати тарифiв. Зокрема, тривають переговори зi Свiтовим банком.

Раніше прем’єр Микола Азаров заявляв, що Україна шукає альтернативні джерела постачання енергоносіїв. За його словами, якщо ціни на російський газ і нафту збережуться, Україна буде змушена скорочувати закупівлі.

Сьогодні з Варшави надійшли повідомлення, що Польське нафтогазове підприємство звернулося до міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі з позовом проти російських компаній «Газпром» і «Газпром-Експорт». Польща зараз платить «Газпромові» приблизно 500 доларів за тисячу кубометрів газу. Водночас середня ціна для європейських імпортерів на 100 доларів нижча.
XS
SM
MD
LG