Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС визначили урядовців із Сирії, на яких накладуть санкції


Дипломати Європейського союзу визначили сьогодні сімох сирійських урядовців, на яких мають накласти санкції ЄС через жорстоке придушення владою Сирії протестів проти неї.

За словами дипломатів, заборону на в’їзд до країн Євросоюзу і замороження активів у ЄС має стосуватися міністрів охорони здоров’я, освіти, зв’язку і технологій, промисловості, нафти і природних ресурсів, транспорту, а також міністра у справах президента Сирії.

Сьогодні ж представники понад 60 західних та арабських країн збираються в Тунісі на міжнародну конференцію «друзів Сирії», мета якої – посилити тиск на владу авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, щоб він припинив насильство проти учасників протестів. Росія і Китай, які раніше в Раді безпеки ООН заветували резолюцію щодо Сирії і потім голосували проти ухвалення резолюції Генеральної асамблеї, участі не беруть.

Новий спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав до Сирії, колишній Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, призначений на цю посаду щойно вчора, закликав сьогодні всі сторони сирійського конфлікту співпрацювати з ним, щоб «зупинити насильство і порушення прав людини і наблизити мирне вирішення сирійської кризи».

У Сирії ж сьогодні урядові сили поновили обстріл міста Хомса, який триває вже 21 день. Опозиція заявляє, що в цій операції там загинули вже сотні людей. Ці дані не підтверджені з незалежних джерел через суворі обмеження на журналістську діяльність, які запровадила влада Сирії.

За останніми оцінками сирійських правозахисників, базованих у Лондоні, кількість жертв збройного придушення силовими структурами сирійської влади виступів опозиції, що розпочалися в Сирії в березні минулого року, перевищила 7 тисяч 600 людей, серед них понад 5 тисяч 500 цивільних, 400 колишніх військових, які перейшли на бік опозиції, і близько 1 тисячі 700 бійців урядових силових структур.

За деякими іншими оцінками, кількість жертв принаймні перевищує 6 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG