Доступність посилання

ТОП новини

Київська міліція затримала громадян, які роздавали презервативи «Партії кондомів»


Активістів з «Чорного комітету» та КУПРу затримали на майдані Незалежності в Києві за розповсюдження презервативів в біло-блакитних коробках. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один із затриманих Сергій Мельниченко.

«Під час доброчинної роздачі «Партії кондомів» на Майдані мене та ще чотирьох «волонтерів» затримала міліція», – пише він.

Столична міліція повідомляє, що затримала громадян за «порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів». Як мовиться в повідомленні відділу зв’язків з громадськістю Головного правління МВС України у Києві, сьогодні, 24 лютого, близько 12.00 на столичному майдані Незалежності представники деяких громадських організацій намагалися провести акцію в супереч вимогам чинного законодавства.

Правоохоронці зазначають, що «стаття 39 Конституції України надає право громадянам збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування».

При цьому міліція заявила: «Станом на 9.00 годину 24 лютого 2012 року до КМДА не надходило жодних повідомлень та заяв на проведення цими організаціями відповідних заходів на майдані Незалежності. У зв’язку з цим за порушення вимог статті 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій») правоохоронцями було затримано чотири особи та доставлено до ТВМ №4 Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві. Відносно них складено адміністративні протоколи, взято зобов’язання щодо їхньої явки до Шевченківського районного суду Києва, після цього було відпущено».

Водночас, як пише на своїй сторінці в Facebook Сергій Мельниченко, «насправді, відповідно до закону, повідомлення було подано ще вчора до КМДА та до ГУМВС в Києві».

Раніше прес-служба депутата Київради Олександра Бригинця повідомила, що сьогодні на майдані Незалежності відбулася акція, присвячена дворіччю перебування при владі Віктора Януковича.

За словами депутата, «опозиціонери відзначили цей день безкоштовною роздачею презервативів» в синьо-білій упаковці із зображенням «якогось обличчя».

За словами Бригинця, «схоже, це обличчя міліції дуже сподобалось, оскільки вони, швидше за все, не тільки забрали значну кількість упаковок, а й розігнали зібрання». «Затримування здійснювали не міліціонери, а люди без форми. На мою вимогу пояснити причини затримання та хто його здійснює, мені пояснення не дали», – додав депутат Київради.
XS
SM
MD
LG