Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані вбили іноземних військових через спалення Корану


Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані повідомили, що в столиці країни Кабулі загинули двоє військових цих сил, яких застрелив озброєний нападник. Дальших подробиць офіційне повідомлення не містить.

Неофіційно афганські урядовці кажуть, як цитують їх західні агентства, що загиблі – двоє американських радників, а напад стався всередині території комплексу будівель Міністерства внутрішніх справ Афганістану.

Відповідальність за напад узяв на себе афганський ісламістський рух «Талібан», який заявив, що це помста за спалення примірників Корану на початку тижня на одній із баз міжнародних сил.

Таліби закликають афганців нападати на іноземних військових, щоб «провчити» їх за цей інцидент, у якому американські військові зі складу міжнародних сил спалили в понеділок на базі в Баграмі примірники Корану, як стверджують, не усвідомлюючи, що для мусульман ці книги є священними предметами, а їхнє спалення – тяжкою образою. За повідомленнями, таким чином ліквідували книги, що їх використовували ув’язнені афганці, щоб обмінюватися інформацією через записи в них.

Повідомлення про цей випадок спричинило в вівторок масові протести, які на суботу не вщухають уже п’ятий день. У них уже загинуло понад 30 людей, серед них раніше вже було двоє американських військових.
XS
SM
MD
LG