Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина відкликає співробітників із Афганістану


Влада Німеччини заявила сьогодні, що відкликає своїх національних і міжнародних співробітників афганських міністерств через масові протести і заворушення в країні.

Раніше в неділю французьке міністерство закордонних справ заявило, що посольство Франції в Кабулі тимчасово відкликає своїх цивільних співробітників з державних установ Афганістану.

НАТО і Англія повідомили про такий крок ще в суботу.

В Афганістані шостий день тривають протести проти спалення Корану, яке сталося на базі міжнародних сил в Баграмі. Незважаючи на вибачення президента США Барака Обами і командування міжнародних сил, протести тривають.

У суботу Міжнародні сили сприяння безпеці повідомили, що в столиці країни Кабулі загинули двоє представників цих сил, яких застрелив озброєний нападник. Афганські урядовці заяви, що загиблі – двоє американських радників, а напад стався всередині території комплексу будівель Міністерства внутрішніх справ Афганістану.

Відповідальність за напад узяв на себе афганський ісламістський рух «Талібан», який заявив, що це помста за спалення примірників Корану на початку тижня на одній із баз міжнародних сил. Таліби закликають афганців нападати на іноземних військових, щоб «провчити» їх за спалення Корану.

В понеділок американські військові спалили примірники Корану, що мусульмани вважають за наругу над священною книгою. За повідомленнями, таким чином ліквідували книги, які використовували ув’язнені афганці, щоб обмінюватися інформацією через записи в них.

Повідомлення про цей випадок спричинило масові протести, загинуло вже понад 30 людей.
XS
SM
MD
LG