Доступність посилання

ТОП новини

Луценко впевнений, що суд призначить йому вирок, який просила прокуратура


Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко впевнений, що суд призначить йому вирок, який просила прокуратура – 4,5 роки позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це він заявив журналістам після оголошення суддею Сергієм Вовком 20-хвилинної технічної перерви у судовому засіданні.

«Я думаю, що вирок буде таким, як замовили – 4,5 роки з конфіскацією», – сказав Луценко.

Водночас його адвокати повідомили журналістам, переважна більшість яких перебуває поза межами зали засідання, що наразі суд завершив оголошення першого епізоду, який міститься в обвинувальному вироку – щодо незаконного працевлаштування водія екс-міністра Леоніда Приступлюка в Департамент розвідувально-пошукової діяльності МВС України.

За словами сторони захисту, суд визнав по цьому епізоду, що в ході судового процесу отримано достатньо даних, які підтверджують вину екс-міністра.

Луценка обвинувачують у заволодінні майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Сторона державного обвинувачення у справі просить засудити Юрія Луценка до 4 років і 6 місяців позбавлення волі, а його колишнього водія Леоніда Приступлюка до 3 років позбавлення волі умовно.
XS
SM
MD
LG