Доступність посилання

ТОП новини

Новий пакет санкцій щодо Сирії схвалили в Брюсселі


Міністри закордонних справ Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі схвалили черговий пакет санкцій проти режиму Сирії. Про це повідомляють дипломатичні джерела.

Йдеться, зокрема, про заморожування активів Центробанку Сирії на території ЄС, заборону на вантажні рейси сирійських авіакомпаній до Європи. Рішення про заборону на пасажирське авіасполучення з Дамаском поки вирішили не не ухвалювати.

У Сирії сьогодні очікують оголошення офіційних результатів референдуму щодо поправок до конституції, що легалізують у цій країні багатопартійність. Голосування пройшло в неділю – на тлі нових збройних зіткнень між урядовими силами і опозицією в місті Хомс та інших районах.

Китай і Росія в понеділок скритикували позицію США та їх союзників щодо подій у Сирії, звинувативши їх в неприкритій підтримці опозиції.

Держсекретар США Гілларі Клінтон напередодні звернулася до сирійських підприємці і військових, які, як і раніше, підтримують президента Башара Асада: «Чим більше ви підтримуєте насильство режиму по відношенню до ваших братів і сестер, тим більше страждає ваша честь. Якщо ви, однак, відмовитеся підтримувати режим або брати участь у нападах на ваших співвітчизників, люди в Сирії будуть вітати вас як героїв».
XS
SM
MD
LG