Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: після перемоги опозиції на виборах вироки опозиціонерам скасують


Після перемоги опозиції на парламентських виборах вироки, винесені екс-міністру МВС Юрію Луценку та іншим опозиційним політикам, будуть скасовані.

Про це заявив голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко, коментуючи сьогоднішній вирок суду у справі Луценка, якого засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна.

Наливайченко підкреслив, що «як тільки теперішній режим буде усунений від влади», будуть скасовані не лише незаконні вироки, а й чиновники і судді, причетні до політичних репресій, понесуть покарання.

«Режим переслідує хибну ілюзію, що засудження лідерів опозиції та їх виключення з виборчого процесу дозволить перемогти на майбутніх парламентських виборах. Відповідь усіх чесних людей на такі дії має бути твердою – жодного голосу кандидатам від влади», – наголосив Наливайченко.

Він заявив, що влада готує силовий сценарій виборів. «Сьогодні, завдяки перестановкам у силових відомствах, уже створено єдиний силовий штаб влади, що включає правоохоронні органи, судову систему і пенітенціарні установи. Цей штаб уже відпрацьовує злагодженість своїх дій на двох ключових опозиціонерах – Юрієві Луценку і Юлії Тимошенко. У випадку успіху практику буде поширено на місця – поділена опозиція може стати легкою жертвою союзу бандитів і силовиків», – сказав Наливайченко.

При цьому політик переконаний: опозиційні сили мають зробити усе необхідне для перемоги на парламентських виборах у 2012 році, в тому числі створити єдиний штаб із захисту чесних виборів і протидії репресіям та сформувати єдиний виборчий список від об’єднаної опозиції як на мажоритарних округах, так і за пропорційною частиною.
XS
SM
MD
LG