Доступність посилання

ТОП новини

Сирійці підтримали запропоновану Асадом конституцію


Міністр внутрішніх справ Сирії Мохаммад аш-Шаар оприлюдює 27 лютого 2012 року результати недільного референдуму
Міністр внутрішніх справ Сирії Мохаммад аш-Шаар оприлюдює 27 лютого 2012 року результати недільного референдуму
Близько 89 відсотків сирійців на недільному референдумі проголосували за прийняття нової конституції країни, проект якої був запропонований чинним президентом Башаром Асадом, повідомило державне сирійське телебачення в понеділок, демонструючи прес-конференцію міністра внутрішніх справ.

Проект нової конституції обмежує кількість семирічних термінів правління глави держави до двох, але не враховує попередні роки при владі, що допускає продовження правління Асада до 2028 року.

Нова конституція також передбачає можливість встановлення в Сирії багатопартійної системи і водночас забороняє створення партій на основі релігійних, професійних чи регіональних інтересів.

За даними державного телебачення Сирії, явка на референдумі склала 57,4 відсотка. Голосування пройшло в неділю на тлі нових збройних сутичок між урядовими силами і опозицією в місті Хомс та інших районах.

Мета конституційних реформ – спробувати заспокоїти криваве протистояння супротивників режиму і лояльних владі військових, що триває у цій країні вже майже рік.

Опозиція і Захід, разом з Лігою арабських держав, які закликають Асада піти у відставку, раніше висловили сумніви в легітимності результатів референдуму, вже третього в цій країні за час правління чинного президента.
XS
SM
MD
LG