Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв: проблем з українською газотранспортною системою не існує


Україна занепокоєна спробами дискредитацiї своєї газотранспортної системи (ГТС) i запевняє європейських партнерів у своїй надійності. Про це у Брюсселi в рамках полiтичного дiалогу «Україна-ЄС: шлях попереду» 27 лютого заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрiй Клюєв.

«Ми занепокоєнi спробами ззовнi створити враження в ненадiйностi української ГТС. Це не вiдповiдає дiйсностi. Я впевнено можу сказати, що проблем з українською ГТС не iснує», – заявив Клюєв.

Секретар РНБО також категорично спростував «спекуляцiї щодо того, що Україна вiдбирала газ, який iде до Європи». «Це неправда. Україна навiть запропонувала Росiї та ЄС вiддати частину свого газу з газових сховищ для того, щоб збiльшити подачу газу на територiю Європи», – наголосив Андрій Клюєв.

22 лютого голова правління російської компанії «Газпром» Олексій Міллер знову звинуватив Україну у крадіжці газу. За його словами, «в окремі дні лютого Україна несанкціоновано залишала у себе до 40 мільйонів кубометрів російського газу, призначеного для європейських споживачів».
XS
SM
MD
LG