Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» знову звинувачує Україну у крадіжці газу


Голова правління російської компанії «Газпром» Олексій Міллер знову звинувачує Україну у крадіжці газу. За його словами, «в окремі дні лютого Україна несанкціоновано залишала у себе до 40 мільйонів кубометрів російського газу, призначеного для європейських споживачів».

Про це Міллер заявив у середу на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим.

З аналогічними звинуваченнями «Газпром» уже виступав на початку лютого, що Україна заперечила й заявила, що обсяги постачання газу до Європи скоротила російська сторона. «Газпром» потім визнав, що сам зменшив постачання. Компанія «Нафтогаз України», а потім Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляли тоді, що українська сторона готова допомогти «Газпромові» повністю забезпечити споживачів Європи природним газом зі своїх газосховищ.

Значні морози на території Росії спричинили зменшення обсягів постачання природного газу на кордоні з Україною, мовилося в повідомленні «Нафтогазу». Компанія запевняла, що не здійснює додаткових відборів газу із заявлених «Газпромом» транзитних обсягів і, навпаки, скоротила відбір належного їй газу з трубопроводів, а зростання споживання в Україні компенсує за рахунок відбору газу із українських підземних газосховищ.
XS
SM
MD
LG