Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні журналісти заявляють про проблеми під час роботи в Україні


Іноземні журналісти заявляють про ускладнення в Україні правил отримання акредитації та віз. Про це повідомила прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при Президентові України Дарія Чепак.

Як цитує Чепак прес-служба глави держави, 27 лютого представники іноземних ЗМІ в Україні надіслали лист із проханням про допомогу.

За словами речниці Президента, працівники ЗМІ скаржаться на те, що нові правила отримання акредитації та віз для журналістів відчутно ускладнили їм роботу в Україні, оскільки тепер для отримання візи необхідно здійснювати затратні фінансово і тривалі за часом поїздки додому, а потім, повертаючись в Україну, проходити тривалий процес реєстрації. «У результаті кількість журналістів, які живуть тут і пишуть про Україну, може скоротитися», – йдеться у листі журналістів.

Як зазначила Чепак, журналісти просять підтримки Міжвідомчої робочої групи у забезпеченні їм можливості працювати в Україні без перешкод.

Дарія Чепак повідомила, що наразі формується порядок денний засідання Міжвідомчої робочої групи, яке відбудеться 15 березня. «Ми запрошуємо міжнародних журналістів, а також представників МЗС, і пропонуємо учасникам напрацювати спільні рекомендації для вирішення ситуації», – сказала прес-секретар Президента.
XS
SM
MD
LG