Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський закликає російську опозицію уникнути радикалізації


Колишній керівник нафтової компанії «ЮКОС» Михайло Ходорковський закликає опонентів Володимира Путіна уникати радикалізації, а також не допустити розколу всередині своїх об’єднань і не припиняти масових акцій. Про це йдеться у новій статті ув’язненого бізнесмена, опублікованій у «Газеті.Ру».

«За останні два місяці політична ситуація в Росії якісно змінилася. Десятиліття «путінського застою» не буде», – йдеться у статті.

«Коли Володимир Путін скочується до прямих образ на адресу протесувальників, він фактично визнає, що влада глибоко не впевнена у своїх перспективах. Виклик масового протесту перевантажив кремлівську нервову систему», – додає Ходорковський.

На думку колишнього співвласника «ЮКОСу», важливим під час виборів президента у Росії буде проведення другого туру. За словами Ходорковського, сам факт другого туру означатиме «відхід від монополії на владу».

4 березня у Росії відбудуться вибори президента.

Із грудня у Росії періодично відбуваються масові акції протесту, учасники яких називають сфальсифікованими результати виборів до парламенту, що відбулися 4 грудня, а також вимагають попередити фальсифікації на виборах президента.

Михайло Ходорковський разом з іншим співвласником «ЮКОСу» Платоном Лебедєвим засуджені до 13 років позбавлення волі кожного за двома кримінальними справами – за звинуваченнями в різноманітних фінансових зловживаннях, зокрема, уникненні податків чи розкраданні нафти власної ж компанії. Обоє заперечують свою вину.
XS
SM
MD
LG