Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012 вже коштувало державі 20 мільярдів гривень


Інвестиції держави в підготовку України до проведення чемпіонату Євро-2012 склали близько 20 мільярдів гривень. Про це заявив заступник глави Нацагентства з підготовки Євро-2012 Валерій Жалдак.

«Інвестиції в підготовку до Євро-2012 ми трохи розділяємо, бо є спортивна інфраструктура, яка безпосередньо стосується Євро, і те, що відноситься до нього побічно. В цілому, загальна сума інвестицій у підготовку стадіонів та аеропортів становить близько 20 мільярдів гривень», – цитує Жалдака агенція «Інтерфакс-Україна».

Жалдак назвав у цьому контексті два стадіони в Києві та Львові плюс частково стадіон у Харкові, а також злітно-посадкові смуги в усіх чотирьох містах, що приймають чемпіонат. Винятком, за його словами, став Київ (оскільки у столиці «була інвестиція з боку держави в перони, а не в саму злітно-посадкову смугу») і два термінали – в Донецьку й у Львові. «Термінал у «Борисполі» будувався і будується за рахунок власних коштів аеропорту, а в Харкові – за рахунок інвестора», – розповів Валерій Жалдак.

«Якщо говорити про інвестиції бізнесу, то можна оцінювати тільки те, що безпосередньо стосується Євро-2012. Це стадіон у Донецьку, вартість якого 310 мільйонів євро – це близько 3 мільярдів гривень, і термінал у Харкові, який коштував близько 200 мільйонів євро», – додав він.

За словами Жалдака, підготовка до Євро-2012 в Україні дала роботу 500 тисячам людей – це загальна кількість працівників, залучених у всі проекти підготовки до турніру з урахуванням суміжних галузей.
XS
SM
MD
LG