Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Бундестагу: ніякого хокейного чемпіонату в Мінську


Президент Білорусі Лукашенко є головою Національного олімпійського комітету і хокейним аматором
Президент Білорусі Лукашенко є головою Національного олімпійського комітету і хокейним аматором
Віце-президент німецького парламенту (Бундестагу) Катрін Ґерінґ-Еккард, а також депутати Марілуїзе Бекк (відповідальна за східну політику) і Віола фон Крамон (відповідальна за спортивну політику) закликали Міжнародну федерацію хокею з шайбою скасувати проведення чемпіонату 2014 року в Мінську.

Як мовиться в заяві депутатів, оприлюдненй у середу, «диктатор Лукашенко шкодить передусім собі і своїй країні, збільшуючи й без того суттєву залежність від Росії».

«Необхідна в таких умовах відкритість до Євросоюзу стає дедалі складнішою. Але без ЄС немає як вийти з важкої системної кризи в економіці і суспільстві. З економічним занепадом, політикою ізоляції, репресіями і відмовою від модернізації режиму люди в Білорусі не зможуть миритися нескінченно», – мовиться в заяві.

В таких умовах, вважають автори звернення, проведення чемпіонату світу з хокею 2014 року в Білорусі є неможливим. Міжнародній федерації хокею настійно рекомендують переглянути своє рішення про місце світової першості.

Як адекватна відповідь Євросоюзу на ситуацію пропонується свобода пересування людей. Якщо керівництво країни розриває всі контакти з ЄС, тим важливіше стають контакти між людьми. Білорусь – частина Європи. І, як пишуть депутати Бундестагу, «диктатор Лукашенко тут нічого змінити не зможе».

Країни-члени Євросоюзу вирішили відкликати своїх послів із Мінська на знак солідарності з послом Польщі та представником ЄС, яким у вівторок білоруська влада запропонувала виїхати з країни «для консультацій» зі своїм керівництвом у відповідь на розширення «чорного списку» чільних осіб із Білорусі, на яких поширюються санкції Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG