Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко називає «висловлюванням думки» обмін різкими заявами між МЗС і ЄС


Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає обмін різкими заявами між МЗС та Європою «висловлюванням думки». Про це міністр написав у своєму твітері, відповідаючи на запитання, «наскільки далеко зайде обмін люб’язностями Україна-ЄС» із приводу критики представником Євросоюзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою невиконанння обіцянок Президентом Віктором Януковиче».

«МЗС просто озвучило свою думку, ЄС – свою. І все», – написав Грищенко.

У відповідь на запитання, чи не є заяви Тейшейри «порушенням дипломатичної етики у частині відносин закордонного дипломата з опозицією», Грищенко відповів: «Та ні, в рамках закону, міжнародного права і дипетикету він може підтримувати контакт як з владою, так і з опозицією».

Окрім того, у відповідь на запитання, чи справді він вважає, що критичні оцінки суду над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком з боку інших країн є безпідставними, Грищенко написав: «Кожна людина і кожен уряд мають право на власну думку. Потрібно поважати рішення суду, а у разі незгоди – оскаржувати в апеляції».

У вівторок посол ЄС Тейшейра заявив, що Президент Янукович не виконав обіцянки щодо покращення бізнес-клімату і боротьби з корупцією в Україні. Окрім того, раніше посол неодноразово критикував перебіг справ, порушених проти колишніх урядовців.

Після цього МЗС України поширило коментар, в якому говорить про «дедалі більше здивування», з яким спостерігає за публічними висловлюваннями посла ЄС в Україні, які «від місяця до місяця все менше відповідають тому, що за усталеними в міжнародному спілкуванні традиціями можуть собі дозволити дипломати».
XS
SM
MD
LG