Доступність посилання

ТОП новини

Представникам ОБСЄ відмовили у візиті до Тимошенко, вони обіцяють повернутися


Представники Парламентської асамблеї ОБСЄ мають намір повернутися до Качанівської виправної колонії для зустрічі з колишнім Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Ми переговорили з начальником колонії і повідомили, що спробуємо повернутися. Нам дуже важливо продемонструвати солідарність з жінкою-ув'язненою, політв’язнем», – сказала віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурґа Габсбурґ Дуґлас журналістам у понеділок біля стін колонії.

Член ПА ОБСЄ від Швеції Оса Ліндестам висловила занепокоєння з приводу того, що їй було відмовлено в зустрічі з Тимошенко.

«Наступного року Україна головуватиме в ОБСЄ. Зараз ми своїми очима бачили, що відбувається. Ми попросили начальника колонії відключити камери спостереження і надати Тимошенко телефон, оскільки вона не може дійти до телефону. Ми хотіли поговорити з нею телефоном, але нам навіть цього не дали», – сказала Ліндестам.

На запитання кореспондента Радіо Свобода щодо можливих наслідків відмови для України представники ОБСЄ відповіли, що поінформують європейські структури про ставлення до політв’язнів в Україні.

За словами представників ОБСЄ, начальник Качанівської колонії Іван Первушкін в розмові з ними зазначив, що на ситуацію вплинути не може.

Члени делегації ПА ОБСЄ зазначили, що письмову відмову у відвідуванні Тимошенко від МЗС України посольство Швеції отримало в понеділок об 11.00, «що було дуже пізно». Адже літак представників ОБСЄ прибув до України ще о 9 ранку.

«Для нас ця відмова означає, що занепокоєння, яке ми відчуваємо, є обґрунтованим. Що могло вийти з нашого спілкування з Тимошенко? Наше занепокоєння стало б меншим. Але цього не сталося, і воно зросло», – сказала віце-президент ПА ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG