Доступність посилання

ТОП новини

В акціях у Росії затримані сотні людей


У столиці Росії Москві поліція затримала в понеділок понад 200 учасників акцій опозиції, повідомило російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на правоохоронців.

Тим часом один із організаторів найбільшої розігнаної акції в Москві Сергій Удальцов, який сам опинився під вартою, повідомив Радіо Свобода, що тільки після офіційного завершення опозиційного мітингу «За чесні вибори» поліція затримала «кілька сотень» людей, які не залишили місце мітингу. Поліція стала розганяти й затримувати тих, хто залишився на Пушкінській площі під приводом зустрічі з опозиційним депутатом Державної думи Росії Іллею Пономарьовим.

Пономарьов же заявляє, що на цій та інших розігнаних акціях у Москві загалом були затримані близько тисячі людей. Зокрема, затримували тих, хто вирушив після дозволеного мітингу демонструвати далі до будівлі Центральної виборчої комісії Росії, а також учасників іншої стихійної ходи однією з центральних вулиць, Тверською.

Повідомляли також про менші затримання в деяких інших містах Росії. Зокрема, кількох учасників несанкціонованих акцій затримали в Санкт-Петербурзі та в Ульяновську.

Раніше в понеділок у Москві і деінде в Росії відбулися й дозволені мітинги і опозиційних, і провладних сил після недільних виборів президента, в яких у першому турі переміг прем’єр-міністр і колишній президент Володимир Путін.

Зокрема, в столиці Росії учасники опозиційного мітингу під гаслом «За чесні вибори» заявляли про масові фальсифікації на виборах, лунали вимоги провести нові вибори. Учасники вигукували «Росія без Путіна» й закликали до відставки голови Центрвиборчкому Росії Володимира Чурова, якого вони звинувачували в фальсифікаціях. Правоохоронці заявили, що в цьому мітингу на Пушкінській площі взяли участь 14 тисяч людей, опозиція – що від 20 до 40 тисяч.

В іншому місці центральної частини Москви, на Манежній площі під стінами Кремля, зібралися прихильники Путіна; їхню кількість поліція оцінила в 10 тисяч.
XS
SM
MD
LG