Доступність посилання

ТОП новини

МНС прогнозує установку НБК над об’єктом «Укриття» до кінця 2015 року


Міністерство надзвичайних ситуацій прогнозує завершення робіт з монтажу нового безпечного конфайнменту і установку його в проектне положення над об’єктом «Укриття» Чорнобильської АЕС до кінця 2015 року.

Про це повідомив журналістів голова Держагентства з управління Зоною відчуження Володимир Холоша.

«У середині 2015 року монтаж конструкції арки буде завершено, і до кінця 2015 року вона має бути поставлена в проектне положення і загерметизована», – сказав голова відомства.

При цьому він повідомив, що початок монтажу конструкції заплановано на квітень 2012 року.

Холоша підкреслив, що Держагентство упевнене у тому, що зазначені роботи будуть виконані до кінця 2015 року, оскільки в контракті з концерном «Новарка» твердо обумовлені терміни введення об’єкту в експлуатацію.

«У контракті узгоджені базові графіки, і це вселяє оптимізм, що НБК буде споруджено своєчасно», – сказав він.

Холоша також уточнив, що, за останніми оцінками, вартість спорудження НБК оцінюється в 980 мільйонів євро. При цьому в контрактах з концерном «Новарка» зафіксована сума 935 мільйонів євро.

Відповідаючи на запитання, чи має в своєму розпорядженні концерн необхідний фінансовий ресурс для своєчасного виконання робіт, Холоша нагадав, що за підсумками торішньої асамблеї донорів, яка проходила в Києві, ЄБРР як розпорядникові фонду «Укриття» вже вдалося акумулювати необхідну суму обсягом 740 мільйонів євро, з яких значна частина коштів буде направлена на фінансування робіт з будівництва НБК.

Голова Держагентства повідомив, що на грудневій асамблеї донорів Україна одержала відповідні запевнення з боку ЄБРР.
XS
SM
MD
LG