Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов заявляє про намір влади фальсифікувати результати виборів до Ради


Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявляє про намір влади фальсифікувати результати парламентських виборів завдяки законодавчому перерозподілові виборчих округів в Україні.

«За вказівкою Адміністрації Президента правлячою партією внесено подання до Конституційного Суду (щодо положення закону про одночасне балотування кандидатів у народні депутати за партійними списками та у мажоритарних округах), мета якого – почати процес деформації, ревізії виборчого законодавства. Зараз в Адміністрації Президента відпрацьовані зміни до закону (про вибори народних депутатів), які планують зареєструвати найближчим часом. І для цього депутатам від партії влади доручено підшуковувати в парламенті «тушку», тобто не від Партії регіонів – якогось зрадника, який внесе відпрацьований в Адміністрації Президента законопроект щодо змін до виборчого законодавства», – сказав Турчинов.

Він пояснив, що цими змінами до виборчого законодавства планується ввести прив’язку виборчих округів до регіонів, незважаючи на кількість населення в кожній області. За словами Турчинова, зокрема, передбачається зменшити по одному виборчому округу у Київській, Чернігівській, Хмельницькій, Івано-Франківській областях, та збільшити на три кількість виборчих округів у Донецькій області та по одному – у Криму, Дніпропетровській, Луганській та Одеській областях.

Також Турчинов наголосив, що цими законодавчими змінами влада планує прив’язати закордонний виборчий округ до Донецької області, а не до Київської, як це завжди було під час виборів. За його інформацією, зміна прив’язки закордонного округу планується у зв’язку з тим, що у Донецькій області проживає більша кількість населення, ніж у будь-якому іншому регіоні.
XS
SM
MD
LG