Доступність посилання

ТОП новини

Канадські українки з нагоди 8 березня закликають захистити права Тимошенко й інших жінок України


Канадська група сприяння демократії в Україні з нагоди Міжнародного дня жінок звернула сьогодні увагу, що в Україні дискримінація жіноцтва «вроджена, безкарна й систематична».

Авторки звернення нагадали, як днями Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляв, що «чоловік – це вища істота», а жінка «стоїть на нижчому щаблі», і відмовився вибачатися, бо не побачив у цих словах нічого дискримінаційного. У демократичній країні така заява мала б свою політичну ціну, та в Україні те, що політик не відчуває незручностей від такого висловлювання, наголошує на шовіністському менталітеті українських політичних лідерів, мовиться в заяві.

Згадана в ній і позиція Президента Віктора Януковича, який заявляв, що жінці місце на кухні, а не в політиці, і в уряді якого аж до недавнього призначення Раїси Богатирьової на віце-прем’єра не було жодної жінки й який чинить пряму атаку на свого заклятого ворога, колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. За словами авторів звернення, його ненависть до розумної, сварливої і прекрасної лідера опозиційної сили дозволяє режимові відкинути верховенство права.

Менталітетові минулого століття і ненависті до жіноцтва немає місця в сучасній політиці, мовиться в зверненні. Його авторки закликають небайдужих звернутися до своїх місцевих жіночих і правозахисних організацій, щоб вони долучилися до захисту Юлії Тимошенко і до закликів до влади України змінити курс.
XS
SM
MD
LG