Доступність посилання

ТОП новини

Обама пропонує пільги тим, хто купує машини на електриці


Нью-Йорк – Президент США Барак Обама закликав автомобільну промисловість цієї країни швидше переходити на альтернативне пальне. Маються на увазі автомобілі, що працюють на природному газі або на електричних батареях. Обама пропонує податкові пільги тим, хто купує машини із альтернативними енергоносіями.

Пальне в Америці дорожчає просто на очах. Наприклад, у Нью-Йорку літр найдешевшого бензину – з октановим числом 87 – коштує понад один долар і така ж ціна по країні. Дорожнеча негативно впливає на популярність Президента. Люди не вдоволені. За даними опитувань громадської думки, більше половини американців негативно оцінюють економічну діяльність уряду Обами. Для порівняння: на початку президентства Обами у січні 2009 року літр найдешевшого бензину коштував менше 50 центів.

Автівки з електричним двигуном не популярні, бо набагато дорожчі від звичайних. Минулого тижня автомобільний велетень «Дженерал Моторз», тимчасово, на п’ять тижнів, зупинив виробництво широко розрекламованої електричної автівки «Chevrolet Volt». Причина – брак попиту.

Підвищити до 10 тисяч доларів

Барак Обама, виступаючи у Північній Кароліні перед робітниками заводу важких трейлерів, цього разу не згадував проголошеної ним раніше мети – зробити так, щоб до 2015 року на дорогах Америки був один мільйон електричних автівок. Натомість він змальовував загальне вирішення проблеми.

«Ми потребуємо серйозної постійної стратегії виробництва американських енергоносіїв – з американською ефективністю, американською винахідливістю, ми потребуємо економічних американських вантажівок, економічних американських легковиків. Можливо, ми не встигнемо досягти цього упродовж одного президентського терміну», – заявив Барак Обама.

Після цих слів Обами присутні почали скандувати гасло його передвиборної кампанії: «Ще чотири роки! Ще чотири роки!» Президент пропонує підвищити до 10 тисяч доларів чинну знижку для тих, хто купує авта, що працюють на електриці, природному газі або водні. Цей крок знизить вартість таких автомобілів до рівня машин з бензиновими чи дизельними двигунами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG