Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі вибачилися за звинувачення України щодо Євро-2012 – Лубківський


Керівник польського комітету з підготовки до Євро-2012 Войцех Фолеєвський приніс вибачення українським колегам за неправильну інтерпретацію його слів щодо зволікання Україною у підготовці до фінальної частини європейської першості з футболу, заявив у п’ятницю Радіо Свобода директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

«Пан Фолеєвський витупав напередодні на семінарі УЄФА, його окремі висловлювання були неправильно трактовані. Вчора після семінару пан Фолеєвський спілкувався зі мною і висловив жаль з приводу неправильної інтерпретації його слів. Сьогодні ж він повторив перед польськими журналістами, що його неправильно зрозуміли», – повідомив Лубківський.

За його словами, в цілому серйозних непорозумінь між керівниками Євро-2012 у Польщі та Україні немає.

За повідомленнями агентств, Войцех Фолеєвський, виступаючи в четвер на семінарі УЄФА в Барселоні, розкритикував українських партнерів за зволікання у підготовці до Євро-2012.

На думку польського чиновника, як її передали західні агентства, в Україні багато разів зривалися терміни будівництва стадіонів та інших об’єктів інфраструктури, потрібних для проведення чемпіонату. Фолеєвський також прогнозував проблеми з розміщенням сотень тисяч уболівальників, які приїдуть в Україну у червні.

Водночас президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні дав того ж дня позитивнішу оцінку підготовки двох країн до чемпіонату, заявивши в відеозверненні до учасників семінару УЄФА з Парижа, що очікує «чудового свята європейського футболу» на чемпіонаті в Польщі та Україні.

Фінальна частина Чемпіонату Європи з футболу цього року розпочинається 8 червня матчем між збірними Польщі та Греції у Варшаві; фінал відбудеться 1 липня в Києві.
XS
SM
MD
LG