Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські війська продовжують наступ на півночі


Сирійські урядові війська продовжують у неділю операції на півночі країни, в провінції Ідліб. Як заявляють сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, силовики взяли одну з околиць міста Джиср-аш-Шугур і здійснюють там обшуки й арешти.

За їхніми даними, у суботніх боях у цій провінції загинули не менш як 60 супротивників режиму авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада.

У неділю ж у Дамаску перебуває спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав, колишній Генеральний секретар ООН Кофі Аннан. Він має зустрітися з Асадом, перш ніж залишити країну.

У перебігу суботньої зустрічі Аннана і Асада посланець висловив «серйозну стурбованість» становищем у Сирії. Натомість сирійський президент заявляв, що політичний діалог між владою й опозицією в країні міг би бути успішним, якби йому не заважали «групи озброєних терористів, які поширюють у Сирії хаос і нестабільність».

За оцінками ООН станом іще на кінець лютого, за час масових протестів проти влади Асада, що почалися в березні минулого року, і їхнього придушення в країні загинули «далеко більше» як 7 тисяч 500 людей. Сирійська опозиція тоді ж заявляла про понад 8 тисяч убитих.
XS
SM
MD
LG