Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: у Дніпропетровську – масове голодування ув’язнених у колонії


У дніпропетровській колонії №89 ув’язнені, хворі на туберкульоз, оголосили голодування через нестерпні, за їхніми словами, умови утримання. Про це Радіо Свобода повідомила правозахисниця Олена Повідайчик.

За її інформацією, голодування триває вже шосту добу, участь у ньому наразі бере близько 50 осіб. Повідайчик зазначила, що таким чином ув’язнені протестують проти неналежних умов перебування в колонії: у приміщеннях холодно, харчування погане, а їжа і ліки, передані батьками та родичами, до засуджених не доходять.

За даними Олени Повідайчик, кілька ув’язнених на знак протесту перерізали собі вени, троє людей нині – у важкому стані.

«Лікування їм не надавалося, кололи просто дистильовану воду, говорили, що «все одно ви смертники». Там жахливі умови, і замість того, щоб із ними знайти спільну мову, їх просто почали бити. 14 осіб побили, а 10 осіб просто закрили у приміщенні, якого немає у документах», – повідомила правозахисниця у коментарі Радіо Свобода.

Натомість у Державному департаменті з питань виконання покарань цю інформацію Радіо Свобода не підтвердили, назвавши її «провокацією». Помічник керівника відомства Ігор Андрушко повідомив, що масового голодування і спроб суїциду в колонії не було: у неділю деякі засуджені, за словами Андрушка, заявили про своє невдоволення умовами перебування, і керівництво закладу провело з ними особистий прийом. Нині, за його даними, колонія працює у звичному режимі.
XS
SM
MD
LG