Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: події в Афганістані не вплинуть на стратегію США


Офіційний представник Білого дому Джей Карні
Офіційний представник Білого дому Джей Карні
Президент США Барак Обама дуже стурбований з приводу безпеки американських військовослужбовців в Афганістані, – повідомив у понеділок офіційний представник Білого дому Джей Карні.

Він додав, що Сполучені Штати продовжать переговори з афганським урядом про виведення американських військ і про партнерство в царині безпеки після інциденту зі стріляниною, що стався напередодні в провінції Кандагар, коли від пострілів американського солдата загинули 16 осіб, у тому числі дев’ять дітей і три жінки.

Джей Карні заявив, що США і НАТО дотримуються графіку передачі відповідальності за безпеку афганців і що дискусії про темпи скорочення сил в Афганістані вже йдуть зі союзниками США, і стоятимуть на порядку денному на зустрічі НАТО в Чикаго в травні.

Тим часом, виступаючи в Нью-Йорку в кулуарах засідання Ради Безпеки ООН з Близького Сходу, державний секретар Гілларі Клінтон наголосила, що ця подія не відображає суті американців:

«Дозвольте мені сказати, що, як і багато американців, я була вражена і засмучена вбивством невинних афганських жителів у ці вихідні. Ми надсилаємо наші співчуття родинам, які втратили своїх близьких, і народу Афганістану. Це не відповідає тому, ким ми є. Сполучені Штати прагнуть до того, щоб винні були притягнуті до відповідальності», – заявила Клінтон у Нью-Йорку.
XS
SM
MD
LG