Доступність посилання

ТОП новини

Україна зацікавлена у співпраці з Туркменистаном у видобутку газу – Янукович


Україна зацікавлена співпрацювати з Туркменистаном у паливно-енергетичному секторі, зокрема, у видобутку та транспортуванні природного газу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на зустрічі зі своїм туркменським колегою Ґурбанґули Бердимухамедовим.

«Нас, звісно, дуже цікавлять питання спільної роботи в плані розвитку паливно-енергетичного комплексу. Той потенціал, який має Україна, Туркменистан може повною мірою задіяти в розвитку видобутку та транспортування природного газу», – зазначив Президент.

За словами Віктора Януковича, в Україні перспективним вважають Каспійсько-Чорноморський напрям.

«Україна має намір брати участь у питаннях облаштування газових родовищ, запропонувати своє обладнання і труби, також ми готові розглянути будь-які ваші пропозиції, які є для вас прийнятними в плані транспортування і будівництва газопроводів, створення структур, які могли б узяти на себе організацію такої співпраці», – сказав Янукович, звертаючись до Президента Туркменистану.

Віктор Янукович також наголосив, що Україна готова брати участь у добудові газопроводів, що проходять територією Туркменистану. Президент також назвав цікавим для України проект будівництва газопроводу з Туркменистану до Афганістану, Пакистану й Індії.
XS
SM
MD
LG