Доступність посилання

ТОП новини

Обама наказав Пентагону ретельно розслідувати вбивство мирних афганців


Барак Обама, 13 березня 2012 року
Барак Обама, 13 березня 2012 року
Президент США Барак Обама повідомив, що він наказав Пентагону «докласти всіх зусиль» у розслідуванні стрілянини, яку вчинив 11 березня військовий США в Афганістані, вбивши 16 мирних жителів.

Виступаючи в Білому домі, Обама заявив, що інцидент не відображає американських цінностей і не відповідає тому, якими є американські військові, а також пообіцяв, що ким би не був той, хто винен у цьому, йому доведеться зіштовхнутися з «повною силою закону».

Обама також заявив, що, хоча інцидент і є трагедією, однак це не вплине на поточні плани США щодо перебування американських військових в Афганістані до 2014 року.

«Не робіть помилок, у нас є стратегія, яка дозволить нам відповідально згорнути цю війну. Ми неухильно передаємо відповідальність до афганців, які приймуть керівництво. І це дозволить нам повернути наших військових додому», – заявив Барак Обама, виступаючи в Білому домі у вівторок.

У неділю американський військовий самовільно залишив територію своєї частини і розстріляв у найближчому селі 16 мирних жителів, у тому числі дев’ятьох дітей. За попередніми даними, спільників затриманий нападник не мав.

США офіційно вибачилися перед урядом і народом Афганістану.
XS
SM
MD
LG