Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу 45% акцій «Крименерго»


Фонд державного майна України оголосив конкурс із продажу 45% держпакету акцій «Крименерго». Про це повідомляє офіційне видання «Відомості приватизації».

Згідно з оголошенням, стартова ціна 45% пакету акцій «Крименерго» становить 246 мільйонів гривень.

Загалом вимоги до учасників конкурсу і конкурсні умови, затверджені цим розпорядженням, ідентичні до умов конкурсів із приватизації інших енергокомпаній.

Відповідно до оприлюднених в оголошенні умов, у конкурсі з продажу пакету акцій енергокомпанії можуть брати участь особи, які протягом трьох останніх календарних років здійснювали діяльність з поставок електроенергії в обсязі не менш як 30% від обсягу поставок «Крименерго» за той самий період або протягом трьох останніх років були власником 50% статутного капіталу юридичних осіб, що здійснюють таку діяльність. До участі в конкурсі не допускаються юридичні особи, більш як 25% у статутному капіталі яких прямо або опосередковано належать державі.

Конкурс із продажу 45% держакцій цієї компанії відбудеться 4 травня.

Наразі міноритарними акціонерами «Крименерго» є енергохолдинг «ДПЕК» (12,49% акцій), який пов’язують із Рінатом Ахметовим, а також Garensia Enterprises Limited (Кіпр), що володіє 10,36% і пов’язана з групою «Енергетичний стандарт» російського бізнесмена Костянтина Григоришина.
XS
SM
MD
LG