Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд залишив авторок «панк-молитви» під вартою


Прихильники Pussy Riot під судом у Москві
Прихильники Pussy Riot під судом у Москві
Суд Москви залишив під вартою до 24 квітня учасниць гурту Pussy Riot, арештованих за обвинуваченням у хуліганстві після «панк-молебню» у храмі Христа Спасителя. Таким чином, суд відхилив скаргу захисту на арешт Надії Толоконникової й Марії Альохіної.

Біля будівлі суду, де тривало засідання у справі авторок «панк-молитви», зібралися їхні прихильники, а також ті люди, які вважають справедливим арешт Толоконникової й Альохіної і звинувачують їх у богохульстві.

Напередодні низка правозахисників та громадських діячів у своїй заяві закликали негайно звільнити арештованих. Вони просять визнати Альохіну й Толоконникову в’язнями сумління, яких переслідують за висловлення їхніх поглядів. На думку авторів звернення, звинувачення в кримінальному злочині, висунуті проти дівчат, суперечать російському законодавству.

21 лютого феміністська панк-група Pussy Riot влаштувала перфоманс біля входу до вівтаря храму Христа Спасителя. Толоконникова й Альохіна у яскравих різнокольорових масках виконали пісню зі словами «Богородице, Діво, Путіна прожени». Учасниці акції повідомили, що їхній виступ був «панк-молебнем».
XS
SM
MD
LG