Доступність посилання

ТОП новини

Верховну Раду пікетують прихильники правозахисника Євгена Захарова


Євген Захаров: «Більше шансів має людина, яку висунула парламентська більшість»
Євген Захаров: «Більше шансів має людина, яку висунула парламентська більшість»
Перед початком пленарного засідання Верховної Ради будівлю парламенту пікетують люди, які підтримують кандидатуру Євгена Захарова на посаду Уповноваженого з прав людини. Учасниками пікету є представники правозахисних організацій.

Сам голова правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров не впевнений у своєму обранні на посаду омбудсмена.

«Голосування покаже. Більше шансів має людина, яку висунула парламентська більшість», – сказав Захаров, натякаючи на урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини Валерію Лутковську.
Раду пікетують прихильники Захарова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

При цьому Євген Захаров вкотре високо оцінив професійні якості своєї опонентки і висловив переконання, що вона зможе якісно виконувати функції омбудсмена. За словами правозахисника, в разі поразки в голосуванні він і надалі займатиметься роботою, яку виконує уже 12 років, намагаючись співпрацювати з Уповноваженим з прав людини.

Сьогодні Верховна Рада України обирає свого Уповноваженого з прав людини. Кандидатів двоє – це правозахисник, голова правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров та урядовий уповноважений в Європейському суді з прав людини Валерія Лутковська. Голосування буде таємним, для обрання наступника Ніни Карпачової вистачить простої більшості депутатів.
XS
SM
MD
LG