Доступність посилання

ТОП новини

Леон Панетта обговорив із Хамідом Карзаєм, як рухатися вперед


Президент Афганістану приймає міністра оборони США, 15 березня 2012 року
Президент Афганістану приймає міністра оборони США, 15 березня 2012 року
Президент Афганістану Хамід Карзай у четвер на зустрічі з міністром оборони США Леоном Панеттою, який перебуває з візитом у цій країні, виступив із гострими заявами, вимагаючи прискорити виведення Міжнародних сил сприяння безпеці з Афганістану, а також вивести всіх військовослужбовців міжнародних сил з населених пунктів і розмістити їх на базах. Панетта у відповідь заявив:

«У майбутні місяці на нас ще чекають випробування. Це війна. Будуть, звичайно, й інші інциденти, пов’язані з насильством, але головне питання – як ми будемо на це реагувати, як ми впораємося з подібними проблемами і як ми зможемо далі рухатися вперед і розширювати наші досягнення».

Афганські таліби заявили, що припиняють свою участь у переговорах зі Сполученими Штатами про мир в Афганістані, і відмовляються від будь-яких переговорів з офіційним Кабулом.

Заяву оприлюднили в четвер – через кілька днів після трагедії на півдні Афганістану, де американський військовослужбовець зі складу міжнародних сил із незрозумілих причин застрелив 16 мирних жителів.

Консультації між представниками талібів і США з низки питань тривали кілька місяців в Катарі.

При прибутті Леона Панетти на базу американських сил в провінції Гельманд афганець на вантажівці спробував заблокувати злітно-посадкову смугу, на яку мав приземлитися літак шефа Пентагона. Не доїхавши до смуги, машина перевернулася і загорілася, водій загинув.
XS
SM
MD
LG