Доступність посилання

ТОП новини

Карпа обурена тим, що у справі «миколаївських ґвалтівників» намагаються звинуватити жертву


Ірена Карпа у студії Радіо Свобода
Ірена Карпа у студії Радіо Свобода
Письменниця Ірена Карпа висловлює обурення тим, що у справі «миколаївських ґвалтівників» є спроби покласти частину провини на постраждалу Оксану Макар. Про це вона заявила в ефірі Радіо Свобода.

«Мене дивує, коли намагаються звинуватити жертву, коли традиційно кажуть, що у зґвалтуванні є частина вини жінки. На голову не «налазять» слова мами одного з затриманих, яка сказала, що дівчатам треба читати книжки, а не пити каву. Цікаво, твій син читав книжки?» – наголосила вона.

«Звичайно, дівчат треба попереджати про те, з ким дружити і як себе поводити. Але всім нам було 18 років, не можна у 18 років лише сидіти у бібліотеці, в будь-якому випадку хочеться спілкуватися з протилежної статтю. Ти не можеш кожного сприймати як потенційного нападника, тому що жити у страху не можна», – додала Ірена Карпа.

На думку письменниці, затримані у справі про зґвалтування і замах на вбивство «зробили від безкарності». «Від того, що закони у цій країні не працюють, вірніше, працюють для деяких і не працюють для нас з вами. Ми не можемо бути захищеними. Ось це найстрашніше», – зазначила Ірена Карпа.

8 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували, а потім, щоб приховати сліди злочину, душили та спробували спалити живцем 19-річну Оксану Макар. Дівчина вижила, але перебуває у вкрай важкому стані, їй ампутували руку та стопи. Підозрюваних у скоєнні злочину затримано.

10 березня міліція порушила кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. За даними сектору зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, справу порушено за статтею «зґвалтування», а проти одного з арештованих також за статтею «замах на вбивство».
XS
SM
MD
LG