Доступність посилання

ТОП новини

Припис Страсбурзького суду щодо лікування Тимошенко має бути виконаний – Литвин


Припис Європейського суду з прав людини про надання колишньому прем’єру Юлiї Тимошенко вiдповiдної медичної допомоги має бути виконаний, заявляє голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Про це він сказав в ефiрi «5 каналу» в п’ятницю ввечерi.

«А дискусiї, де i як потрiбно ухвалити рiшення, щоб людинi було надано, якщо є такий припис, належну медичну допомогу. Тому що здоров’я – це найцiннiше, що може бути в людини», – зауважив спікер Верховної Ради.

Раніше Європейський суд з прав людини закликав українську владу забезпечити належну медичну допомогу колишньому прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко.

Як мовиться у прес-релізі Страсбурзького суду, оприлюдненому в п’ятницю, суд виніс припис в рамках статті 39-1 регламенту Європейського суду, в якому державу Україна зобов’язано проводити адекватне лікування Юлії Тимошенко у відповідному медичному закладі.

На уточнююче запитання Радіо Свобода прес-служба суду в Страсбурзі відповіла: «якщо в тюремній установі немає відповідного медичного устаткування і спеціалістів, то вона (Тимошенко) має отримати належне лікування в іншому місці».

Водночас Державна пенiтенцiарна служба України стверджує, що всi умови для лiкування Юлії Тимошенко створено в Качанiвськiй виправнiй колонiї, де вона відбуває покарання.
XS
SM
MD
LG