Доступність посилання

ТОП новини

Б’ютівці вимагають виконати припис Страсбурзького суду про лікування Тимошенко


Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає заслухати міністра юстиції України Олександра Лавриновича у вівторок щодо виконання припису Європейського суду з прав людини про необхідність, як кажуть депутати, лікування колишнього прем’єра Юлії Тимошенко поза стінами колонії, в якій її тримають.

«Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає на засіданні у вівторок заслухати міністра юстиції пана Лавриновича з інформацією про виконання рішення міжнародного суду», – заявив лідер фракції Андрій Кожем’якін під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради в Києві в понеділок.

Кожем’якін наголосив, що припис Європейського суду з прав людини є обов'язковим для виконання Україною.

У свою чергу Голова Верховної Ради України Володимир Литвин попросив віце-прем'єра-міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, присутнього на засіданні, передати уряду прохання надати парламенту припис Європейського суду з прав людини.

Раніше Європейський суд з прав людини закликав українську владу забезпечити належну медичну допомогу колишньому Прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко.

Як мовиться у прес-релізі Страсбурзького суду, суд виніс припис в рамках статті 39-1 регламенту Європейського суду з прав людини, в якому державу Україна зобов’язано проводити адекватне лікування Юлії Тимошенко у відповідному медичному закладі.

При цьому рішення суду прямо не вимагає лікувати Тимошенко саме поза межами колонії.

«Якщо в тюремній установі немає відповідного медичного устаткування і спеціалістів, то вона (Тимошенко) має отримати належне лікування в іншому місці», – мовиться у відповіді Радіо Свобода прес-служби суду в Страсбурзі.

Водночас Державна пенітенціарна служба України стверджує, що всi умови для лiкування Юлії Тимошенко створено в Качанiвськiй виправнiй колонiї, де вона відбуває покарання.
XS
SM
MD
LG