Доступність посилання

ТОП новини

Київрада з’ясовує законність забудови Паркової алеї


Сьогодні відбулося перше засідання новоствореної Тимчасової комісії з проблем забудови Паркової алеї у Києві. Комісію створено 15 березня у Київській міській раді з ініціативи депутата Олександра Бригинця.

Бригинець повідомив, що члени комісії мають намір звернутися до правоохоронців для з’ясування легітимності забудови Паркової алеї: депутати Київради поставили під сумнів, чи насправді на Алеї будується вертолітний майданчик для потреб Президента України, зазначив Бригинець у коментарі Радіо Свобода.

На наступному засіданні Тимчасової комісії «депутати розглянуть документи по забудові Паркової алеї, і у разі, якщо віднайдуть факти її нецільового використання, – вони звертатимуться до прокуратури з вимогою відмінити рішення по виділенню землі», – повідомив Бригинець.

«Ніхто (з міських) депутатів не бачив, яким буде вертолітний майданчик. Земля виділена для транспортної інфраструктури, а якщо там торговий центр, тоді треба було на аукціоні продавати цю ділянку землі. А її було би неможливо продати, тому що там не можна будувати по закону», – додав депутат.

28 грудня 210 року Київська міська рада виділила приватному інвесторові (компанії) земельну ділянку на Парковій алеї. Як повідомив пізніше голова КМДА Олександр Попов, все будівництво здійснюється за рахунок інвестора, і ні уряд, ні місцева влада не витрачатимуть жодної копійки на здійснення цього проекту.

Водночас, Олександр Попов визнав, що не бачив усієї проектної документації: «Я не можу зараз сказати, яке призначення матимуть примiщення, розташованi на першому та другому поверхах, тому що основне призначення - це майданчик, що прийматиме вертоліт».

За словами Попова, проект будівництва передбачає будівництво майданчика висотою більше 10 метрів, підсобних приміщень, диспетчерського пункту, пункту охорони та естакади для з’їзду на вулицю Грушевського.
XS
SM
MD
LG