Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила в першому читанні законопроект Кармазіна про реформування нафтогазового комплексу


Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про реформування нафтогазового комплексу, внесений народним депутатом від фракції НУНС Юрієм Кармазіним.

Законопроект підтримали 237 народних депутатів, зокрема 188 представників фракції Партії регіонів, 2 – фракції НУНС, 18 – фракції Народної партії, 19 – депутатської групи «Реформи заради майбутнього» та 10 позафракційних депутатів. Депутати фракцій «БЮТ-Батьківщина» та комуністи за цей законопроект не голосували.

Законопроектом Кармазіна передбачено, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх НАК «Нафтогаз України», що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, та НАК «Нафтогаз України» здійснюється за рішенням Кабінету міністрів України.

Окрім того, законопроект забороняє приватизацію державних підприємств, дочірніх НАК «Нафтогаз України», що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, компанії «Нафтогаз», а також підприємств, установ, організацій, які були утворені внаслідок їхньої реорганізації.

Раніше у Верховній Раді зареєстрували два законопроекти про реформування нафтогазового комплексу – урядовий та Юрія Кармазіна. Як повідомив на засіданні перший віце-спікер Адам Мартинюк, уряд зняв з розгляду свій законопроект з цього питання.
XS
SM
MD
LG