Доступність посилання

ТОП новини

Богословська звинуватила Тимошенко у державній зраді


Верховна Рада Україна узяла до відома звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК «Нафтогаз України» та російським «Газпромом» про наявність ознак державної зради у сфері економічної безпеки України.

Голова тимчасової слідчої комісії, народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська зачитала на пленарному засіданні звіт, його підтримали 266 народних депутатів.

У постанові наголошується, що 17-19 січня 2009 року під час проведення переговорів і підписання директив щодо укладення газових контрактів між «Нафтогазом» і «Газпромом» прем’єр Юлія Тимошенко приховала від суспільства та влади факт існування боргу її приватних компаній перед Міністерством оборони Росії на суму понад 405 мільйонів доларів, а також приховала існування в Росії кримінальної справи, в якій доведено її провину в неодноразовому наданні хабарів посадовим особам російського Міноборони.

Як наголошується в постанові, «ці обставини, безумовно, свідчать про конфлікт інтересів і суттєво вплинули на рішення Прем’єр-міністра на користь іноземної держави».

Автори документа стверджують, що Юлія Тимошенко провела таємні переговори з російським прем’єром, у результаті яких одноосібно погодилася на дискримінаційні умови газових контрактів, що порушили умови підписаного раніше, 2 жовтня 2008 року, меморандуму між урядом Російської Федерації і Кабінетом Міністрів України про співпрацю в газовій сфері.

У постанові наголошується, що правоохоронні органи мають розслідувати викладені у звіті тимчасової слідчої комісії обставини.
XS
SM
MD
LG