Доступність посилання

ТОП новини

Державна пенітенціарна служба відкидає насильницьку смерть засудженого у Бучанській колонії


Державна пенітенціарна служба України відкидає насильницьку смерть засудженого у Бучанській виправній колонії (№85) в Київській області.

Як повідомили у відділі у зв’язках із ЗМІ, громадськістю та міжнародного співробітництва Державної пенітенціарної служби, причиною смерті засудженого став геморагічний панкреатит.

За даними Державної пенітенціарної служби, на місці події було встановлено, що 16 березня близько опівдня невстановлені особи перекинули на територію колонії півлітрову пластикову пляшку з невідомою спиртовмісною рідиною. Двоє засуджених вжили отриману рідину та в стані сильного алкогольного сп’яніння черговою зміною були доставлені до чергової частини установи. Згодом, враховуючи неадекватну поведінку засуджених, їх помістили до ізолятора, йдеться в повідомленні.

При черговому огляді стану дотримання правопорядку в камерах один із засуджених був виявлений без ознак життя, його смерть констатував викликаний з міжобласної лікарні при установі черговий лікар. Одразу до місця була викликана слідчо-оперативна група Ірпінського міського відділу ГУ МВС України в Київській області. Під час огляду тіла ознак насильницької смерті виявлено не було.

19 березня судмедекспертом Київського обласного бюро судово-медичної експертизи встановлена причина смерті – геморагічний панкреатит. За фактом смерті засудженого прокуратурою Київської області проводиться перевірка. На сьогоднішній день інший засуджений учасник подій перебуває в задовільному стані, зазначили в пенітенціарній службі.

Засуджений помер в ніч з 16 на 17 березня в камері дисциплінарного ізолятора Бучанської колонії. До установи для з’ясування всіх обставин виїхали представники обласної прокуратури, центрального апарату та обласного управління Державної пенітенціарної служби України, а також Уповноваженого Верховної Ради України з правах людини та спостережної комісії при Київській обласній державній адміністрації.

19 березня правозахисниця, представник міжнародної організації із захисту прав засуджених «Асоціація святої Аліпії» Олена Повідайчик заявила, що адміністрація Бучацької колонії побила двох ув'язнених, внаслідок чого один із них помер, а іншого було госпіталізовано.
XS
SM
MD
LG