Доступність посилання

ТОП новини

Українські журналісти вимагають від політиків припинити замовлення матеріалів поза політичною рекламою


Українські журналісти звертаються до представників політичних сил із вимогою припинити практику замовлення подачі інформації про свою діяльність поза політичною рекламою. Про це йдеться у заяві громадського руху «Стоп цензурі!».

«Не секрет, що політичні сили вже давно використовують практику замовлення матеріалів про себе та розміщення їх як у новинних програмах, так і у суспільно-політичних програмах на ТБ, у вигляді «незалежних» публікацій у друкованих ЗМІ чи інтернет-виданнях», – нагадують активісти.

«Це серйозно спотворює український інформаційний простір, оскільки замість інформації про діяльність політиків, глядачі та читачі мають можливість ознайомитися хіба що з розробками PR-служб цих політичних сил», – уточнили представники руху.

«При цьому немає значення, чи певний матеріал, поданий з очевидними порушеннями журналістських стандартів, був розміщений за гроші або ж він з`явився внаслідок тиску політиків, чиновників, власників ЗМІ на редакційний колектив», – додали у «Стоп цензурі!».

«Хочемо нагадати, що замовні матеріали, як і будь-який тиск з боку влади, менеджменту чи власників ЗМІ є формою цензури згідно із Законом «Про інформацію», а відтак має каратися відповідно до українського законодавства», – йдеться у заяві журналістів.

«Ми публічно заявляємо свою позицію не виконувати «джинсові замовлення» та інформувати про факти замовлення інформаційних повідомлень від політиків чи політичних сил, про які нам відомо», – пообіцяли журналісти.

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.
XS
SM
MD
LG