Доступність посилання

ТОП новини

Єфремова дивує відмова опозиції підтримати звернення до ЄС щодо асоціації


Відмова опозиції проголосувати за постанову Верховної Ради «Про укладення Угоди про асоціацію, включно із поглибленою та всеосяжною зоною вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом» свідчить про використання нею подвійних стандартів, вважає народний депутат, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Про це Єфремов сказав у кулуарах парламенту в середу 21 березня, коментуючи вимогу опозиції повернутися до розгляду проекту цієї постанови.

«Мене дивує, що люди, які постійно бігають радитися до політиків або дипломатів з ЄС, вчора не голосували за заяву з приводу нашого звернення до Парламентської асамблеї Ради Європи. Тобто вони продемонстрували подвійні стандарти: що вони говорять одне, а роблять зовсім інше», – наголосив Єфремов.

Коментуючи вимогу опозиції повернутися до розгляду документа у зв'язку з тим, що у вівторок голосували лише 19 представників фракції БЮТ, а також їхню вимогу включити до документа норму про політв'язнів, політик зазначив: «Хотіти можна все, що завгодно, а цей документ проголосований, і повернення до його розгляду не буде».

Раніше Фракція «БЮТ-Батьківщина» виступила з вимогою повернутися та переголосувати за постанову про заяву Верховної Ради щодо підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС. «Ми вимагаємо негайно повернутися до вчорашнього документа, переголосувати його з урахуванням абсолютно зважених наших пропозицій, підтримати це рішення усім складом Верховної Ради і лише потім – направити в Європу», – заявив народний депутат України Іван Кириленко на ранковому засіданні парламенту в середу.

«Наголошую ще раз – гідний шлях до бажаної Європи розпочинається не з Києва, а з Харкова, а ключ від ще непрорубаного туди вікна лежить у Качанівській колонії», – зазначив він.

20 березня Верховна Рада України ухвалила постанову, в якій закликала ЄС до якнайшвидшого підписання угоди про асоціацію.
XS
SM
MD
LG