Доступність посилання

ТОП новини

У Малі відбувся військовий переворот


У Малі група військових узяла під контроль палац президента. В ефірі державного телебачення військові заявили про кінець режиму президента Амаду Тумані Туре.

Вони також повідомили про те, що затримали низку міністрів, зокрема очільників МЗС та МВС, – як вони зазначили, представників «некомпетентного режиму».

Військові також заявили, що нинішня Конституція Малі більше не діє. Президентом щойно сформованого Національного комітету за відновлення демократії оголошено лідера учасників військового перевороту Амаду Саного.

Напередодні ввечері армія оточила палац президента. Представник глави держави раніше повідомив, що той перебуває «у безпечному місці».

Малійські військові вже протягом кількох тижнів вимагають переозброєння армії, яка бореться з повстанцями-туарегами. Останні вимагають незалежності регіону Азавад, що у пустелі Сахара, поділеного між Малі, Буркіна-Фасо, Нігером, Алжиром і Лівією.

Рада безпеки ООН закликала обидві сторони конфлікту у Малі до спокою і поваги конституційного ладу. Менше ніж за місяць у країні мають відбутися президентські вибори.
XS
SM
MD
LG