Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: Янукович зустрінеться з керівництвом ООН та ЄС у рамках ядерного саміту в Сеулі


У рамках Сеульського саміту з безпеки плануються зустрічі Президента України Віктора Януковича з низкою світових лідерів, повідомив голова адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

«Президент планує в цьому місяці робочу поїздку до Сеула на ядерний саміт. Там заплановані зустрічі з керівництвом Європейського Союзу, з керівництвом Південної Кореї, з генеральним секретарем ООН. Інші зустрічі на високому рівні наразі перебувають у стадії відпрацювання», – сказав голова президентської адміністрації журналістам у четвер у Києві.

На запитання про те, чи запланована зустріч з президентом США Бараком Обамою, Льовочкін відповів, що така зустріч може відбутися у рамках саміту.

«Україна у повному обсязі виконала зобов'язання, узяті під час Вашингтонського саміту. Безумовно, у Президента буде можливість спілкуватися з президентом США, виходячи навіть з формату саміту», – наголосив він.

Саміт з безпеки в Сеулі запланований на 26-27 березня. Як повідомлялося, під час Вашингтонського саміту з ядерної безпеки у 2010 році Україна оголосила про рішення позбутися всіх наявних запасів високозбагаченого урану до початку проведення 26-27 березня 2012 року в Сеулі саміту з ядерної безпеки. Сьогодні до Росії вивезли останню партію високозбагачених ядерних матеріалів із Харківського фізико-технічного інституту.
XS
SM
MD
LG