Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський: альтернативні джерела постачання газу до України полегшать переговори з Росією


Поява альтернативних джерел постачання газу до України полегшить процес проведення переговорів із Росією про ціну на газ, вважає перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський.

«Ми хочемо мати справедливу ціну на газ, тобто ні високу, ні низьку, а справедливу, яка є реальною ринковою ціною. На сьогоднішній день, на жаль, та ціна, яку ми маємо, такою не є. Для мене головне, як я бачу цю позицію, – це створення альтернативних джерел поставок, і, на мій погляд, це більш важливе питання, ніж питання, безпосередньо пов'язане з постачаннями газу за тією чи іншою ціною», – сказав Хорошковський.

Він додав: «Щойно з'являться альтернативні джерела, то, звичайно, набагато простіше буде, зокрема, проводити переговори із Російською Федерацією щодо остаточної ціни на газ».

Перший віце-прем'єр зазначив, що економіка країни другий рік працює в умовах високої ціни на газ, і при цьому вдалося зберегти макроекономічну стабільність і досягти зростання ВВП.

Україна неодноразово заявляє, що чинні газові контракти з Росією, укладені 2009 року на десятирічний термін, невигідні для неї, і прагне досягти їхнього перегляду.
XS
SM
MD
LG