Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Білорусі з'ясовує обставини заборони в'їзду до Білорусі українцю


На даний момент Посольство України в Республіці Білорусь за дипломатичними каналами з'ясовує обставини інциденту, який стався 20 березня в мінському аеропорту і спричинив за собою заборону на в'їзд в Республіку Білорусь громадянину України Олегу Хоменку.

Про це повідомив прес-секретар Посольства України в Білорусі Олексій Ємельяненко.

«Як свідчить практика української дипмісії з розв’язання порушеного питання, білоруська сторона діє відповідно до статті 8 Угоди між Урядом Республіки Білорусь і Кабінетом міністрів України про безвізові поїздки громадян від 12 червня 2009 року, яка не обмежує права Сторін відмовити, без надання пояснень, у в'їзді і перебуванні громадян держави іншої Сторони на своїй території, якщо це передбачено внутрішнім законодавством, що регулює питання в'їзду і перебування іноземців», – підкреслив він.

Він також відзначив, що станом на 22 березня до Посольства України в Республіці Білорусь жодного письмового звернення з приводу даного випадку не надходило.

«Про те, що сталося, в українській дипмісії дізналися лише з засобів масової інформації країни перебування», – сказав Ємельяненко.

20 березня до Білорусі не дозволили в'їхати українському медіаконсультанту Олегу Хоменку. Він є членом громадської ради при Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова і інформації, членом правління Інституту розвитку регіональної преси і радником з питань ЗМІ Internews Network. Остання організація числиться серед тих, чия діяльність на території Білорусі заборонена.
XS
SM
MD
LG